Zaterdag 7 oktober houdt dierenasiel Dierentehuis Stevenshage een open dag (foto's: PR)

Zaterdag 7 oktober Open Asieldag Dierentehuis Stevenshage

Dát Leiden een dierenasiel heeft, weten de meesten wel: Dierentehuis Stevenshage aan Kenauweg 1. Maar wélke dieren daar zijn te vinden, is een andere zaak. Sowieso verblijven de gasten er niet permanent; het is geen dierentuin of kinderboerderij. Dieren die asiel zoeken, zoeken ook een nieuw tehuis. Zaterdag 7 oktober staat de voordeur van Stevenshage wijd open om het makkelijk te maken eens binnen te lopen en te kijken wat er eigenlijk allemaal gebeurt in een dierentehuis; en uiteraard óók in de hoop dat sommige dieren op 7 oktober dat nieuwe tehuis vinden.

Wat is er te doen?
Spectaculaire demonstraties van speurhonden en pakwerkers (die dikke bijtpakken), op verkenning door het hondenspeelbos, het asielgebouw, langs de kattenquarantaines, de dierenartskamer en de hondenkennels,
met uw eigen dier op de foto bij professioneel dierfotograaf Sanne van den Berg van Pet Portrait én een goodie bag (kosten: 10 euro, die volledig naar het asiel gaan. Kans op de Gouden Goodie Bag), bekendmaking van de winnaar van de grote Stevenshage kleurwedstrijd en signeersessie door Leids cartoonist Maarten Wolterink, die de kleurplaat speciaal voor het asiel maakte, een silent auction, waar je met ‘een beetje geluk’ prachtige dingen kunt kopen. De volledige opbrengst gaat naar de asieldieren, informatiemarkt met allerlei dierenorganisaties en een dierenarts-osteopaat, de beroemde rommelmarkt met veel leuke (dieren)spulletjes, het enveloppenspel, ook een eeuwige favoriet ‘veel prijs, weinig niet’,  een patatkraam en een koek-en-zopie tent met zelfgebakken cake en taart en kennismaken met alle dieren van Stevenshage.

Zaterdag 7 oktober van 11.00-16.00 uur bij Dierentehuis Stevenshage aan de Kenauweg 1, 2331 BA in Leiden. Parkeren kan op het naastgelegen terrein van Stedelijk Beheer Leiden. Verzoek van de organisatie om niet op de Kenauweg te parkeren om overlast te voorkomen. Als het kan, kom dan met de fiets of met de bus.

 

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×