Kijk hier voor de live-uitzending van het Minikoraal door Sleutelstad TV

13

Omdat het publiek vandaag niet aanwezig kan zijn bij het minikoraal op het terrein van Sporting Trigon, zendt Sleutelstad het live uit via de website en Facebook.

Het evenement waarbij duizenden schoolkinderen uit Leiden en omgeving de oud-hollandsche liedjes ten gehore brengen is in verband met de bouw van een ondergrondse parkeergarage op de Garenmarkt verplaatst naar het terrein van korfbalvereniging Trigon. Vanwege veiligheidsvoorschriften zijn toehoorders niet welkom op het terrein en vanaf de straat is er nauwelijks zicht op veld.

Delen
Proef de Zomer bij Sligro Leiden

13 reacties

 1. Jan van der Sluis
  Jan van der Sluis op

  BIjna 4.500 weergaven: hoezo zou Sleutelstad geen draagvlak in de stad hebben als lokale omroep?

 2. Trots kan onze stad Leiden hier op zijn. Zoveel kinderen en zoveel enthousiasme. Waar ik niet trots op ben is het ontbreken van ons beroemde visitekaartje “K&G”. Onvoorstelbaar dat een 3-oktobervereniging op een echt Leids 3-oktoberfeest dit prachtige orkest thuis laat zitten. 3 oktober heeft voor mij dit jaar zijn glans verloren.

 3. Trots op K&G? Ik niet!
  volgens mij zijn dat de mensen die kostte wat kost, tradities in stand willen houden, ook al zijn sommige tradities ……toch echt aan vernieuwing toe….
  Vrouwen mogen nu gelukkig ook buitenshuiswerken, kinderen mogen ook bij een “ander gelovige” kopen…. Veel ouderwetse truttige tradities zijn gewoon slecht, leuk om naar zo’n traditionele klompenmaker te kijken, maar om dat nou ook 12 uur per dag te doen…. ?

 4. En het hele 3 oktober bestuur is al jaren aan vernieuwing toe, dat vinden de meeste Leidenaren! Maar de mensen in het bestuur geven veel sponsor geld en dat is goed voor een plaats in de traditionele 3 oktoberkoets…… En worden door etentjes in de watten gelegd, dat is ook onze Leidse traditie!

 5. geen K&G,geen minikoraal,het leek de spaanse bezetting wel ,terwijl er toch genoeg ruimte was om er publiek bij te hebben,of geef iedereen een kans om aan een kaartje te komen(was dat alleen voor medewerkers gemeente Leiden?)bestuursleden die staan te roken voor de tribunes is ook niet erg slim,hoop dat er volgend jaar meer rekening word gehouden met deze kleine klachten van heel veel Leidenaren.

 6. Dat K&G met de 3 oktober feesten niet meeloopt en speelt is een muzikale schakel die ontbreekt. Het is een Leids toporkest dat hoort bij de 3 oktober optochten en dat geldt ook voor andere muziekkorpsen. Allerlei vage oordelen over het hoe, wat en waarom is onbelangrijk en heeft niets met musiceren te maken. Het gaat mij alleen om de muziek en niet om de poppetjes erom heen. Punt uit.

Je bent nu offline