Het slachtoffer is de 38 jarige Pool Tomasz Kierat. (Foto Politie).

Politie geeft identiteit moordslachtoffer vrij

De politie heeft de identiteit bekend gemaakt van de man die op zondag 24 september werd vermoord in een woning in de Tomatenstraat in Leiden. Het gaat om de 38-jarige Pool Tomasz Kierat. De politie maakte dat vandaag bekend in het regionale opsporingsprogramma Team West. De politie wil meer te weten komen over het slachtoffer en ook wat er precies met hem is gebeurd.

Het lichaam van Kierat werd zondagavond 24 september om 19.45 uur aangetroffen in een huis aan de Tomatenstraat. Hij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Diezelfde avond werden twee verdachten aangehouden, een 30-jarige man en de 45-jarige Maarten O., beiden uit Leiden. De 30-jarige man is inmiddels weer vrij, maar blijft verdachte in de zaak. O. blijkt een TBS-verleden te hebben.

De recherche wil graag weten waar het slachtoffer woonde of regelmatig verbleef. Iedereen die hem kende of weleens zag of sprak, wordt gevraagd om contact op te nemen. De politie wil ook weten of hij vaker is gezien in de Tomatenstraat in Leiden, maar ook over andere verblijfplaatsen is informatie welkom.

Getuigen van het misdrijf
De recherche wil ook weten wat er precies met het slachtoffer is gebeurd in de woning. Daarom komt de politie graag in contact met getuigen die daar meer over kunnen vertellen. Mogelijk zijn er in het weekend van 22, 23 en 24 september personen of voertuigen opgevallen bij de woning aan de Tomatenstraat. Alle informatie hierover is welkom.

Heeft u informatie?
Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Geef uw tip aan de politie door via WhatsApp: 06-17214856
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×