Laatste editie Lopen tegen Kanker

Zondag 8 oktober wordt voor de zevende en voorlopig laatste keer ‘Lopen Tegen Kanker’ gehouden in Warmond. De organiserende stichting blijft wel bestaan, maar het bestuur wil zich volgend jaar beraden op nieuwe activiteiten. De afgelopen twee jaar is het bestuur bezig geweest om mensen te benaderen die de organisatie van de loop konden overnemen, dat is niet gelukt.

De stichting die in 2010 in het leven is geroepen, is ontstaan uit de persoonlijke ervaringen van de bestuursleden van de stichting. Kanker speelt bij heel veel mensen een grote rol in hun leven , er wordt veel geld besteed aan kankeronderzoek, dat is noodzakelijk. De stichting is van mening dat mensen met kanker en hun naasten ook behoefte hebben aan ontspanning en verlichting van het leed waarin zij op dat moment bevinden.

De stichting heeft er daarom bewust voor gekozen om regionale doelen te steunen die de omstandigheden van kankerpatiënten verzachten. Afgelopen jaren waren dit bijvoorbeeld de inloophuizen , maar veelal kwamen er ook doelen voorbij waar een persoonlijk verhaal de bindende factor was.

Dit jaar het bijzondere verhaal van Monique de Wit uit Warmond , haar man overleed aan de gevolgen van kanker en ze kwam er alleen voor te staan met twee kleine kinderen. Ze deed al jaren mee als deelneemster en is coördinator van de stichting jonge weduwe in de Duin en Bollenstreek. Deze stichting ondersteunt vrouwen die op jonge leeftijd weduwe worden en minderjarige kinderen hebben.

Naast bovengenoemde stichting is het eigen wensenfonds van de stichting Lopen tegen Kanker dit jaar het hoofddoel. Vanuit het wensenfonds worden kleine wensen vervuld voor mensen die getroffen zijn door kanker. De komende jaren wil de stichting het wensen fonds beter profileren in de regio. die verbeterde zichtbaarheid moet leiden tot meer inkomsten en dus meer wensen die kunnen worden vervuld.

Programma zondag
De start is aan de Bisschopslaan in Warmond, de starttijden zijn (onder voorbehoud):

  • 09.15: Eerste start wandeling 10 km
  • 09.30: Gezinsloop 2 km
  • 10.00: Tweede start wandeling 10 km
  • 11.00: 5 km hardlopen (v.a. 12 jaar)
  • 11.15: 10 km hardlopen (v.a. 15 jaar)
    De loop wordt muzikaal ondersteund door verschillende dweilorkesten.

Voorafgaand aan de Loop zijn er warming-up sessies in de sporthal met speciale aandacht voor de kinderen. De prijsuitreiking start om 12.30 uur. Dan wordt er ook kort stilgestaan bij het doel en de doelgroep.

Inschrijven kan op www.lopentegenkanker.nl en op de dag zelf, 15 minuten voor de starttijd van de desbetreffende loop. Er is ook een speciale app te downloaden in de AppStore: Loop tegen Kanker Warmond.

Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×