Meer aandacht voor persoonlijke lening dan doorlopend krediet

Steeds meer Nederlanders verkiezen een persoonlijke lening boven een doorlopend krediet. In 2016 koos zelfs twee derde van de Nederlandse burgers voor een persoonlijke lening in plaats van een doorlopend krediet. Deze lening is om meerdere redenen af te sluiten en het grote voordeel van deze lening is dat het geleende bedrag direct op je rekening staat. Juist ook in Leiden wordt er geld geleend. Dit is niet geheel vreemd, want Leiden is tenslotte een echte studentenstad. Veel studenten lenen echter niet alleen geld om een studie te bekostigen, maar juist ook om euro’s te sparen. Hoe zit dat precies en waar kun je terecht voor een persoonlijke lening in Leiden?

De voordelen van een persoonlijke lening
In Leiden, en de rest van Nederland, wordt geld lenen gemakkelijker gemaakt door de keuze voor een persoonlijke lening. De lening is onder meer aan te vragen als je geld wilt lenen voor een nieuwe auto, een verbouwing of het oversluiten van een (of meerdere andere) lening(en). Over een doorlopend krediet betaal je veelal een hoge variabele rente, terwijl een persoonlijke lening wordt gekenmerkt door een vaste rente. De looptijd van deze geldlening ligt vast, dus weet je altijd waar je aan toe bent. Bij een doorlopend krediet zijn afgeloste bedragen weer gemakkelijk op te nemen. Het afsluiten van een geldlening is rechtstreeks te regelen via een kredietverstrekker of met de bemiddeling van een (onafhankelijk) financieel adviseur.

Geldlening afsluiten voor een studie en tegelijkertijd sparen
Geld lenen voor een studie behoort eveneens tot de mogelijkheden. Dit is een keuze die veelvuldig wordt gemaakt door studenten. Er wordt niet alleen geld geleend om een studie te kunnen bekostigen, maar juist ook om geld te sparen. Dit blijkt uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Ongeveer 54 procent van de HBO- en universiteitsstudenten kiest ervoor om geld te sparen met geleend geld. Dit geld wordt onder meer apart gezet voor de aankoop van een woning, om wat extra geld achter de hand te hebben of gewoon vanwege de lage rente. Hoewel lenen daarmee gewoner lijkt dan ooit tevoren, kan meer geld lenen dan nodig leiden tot vervelende situaties, zo waarschuwt Nibud.

Persoonlijke lening bij de Kredietbank in Leiden
Voor mensen die vanwege een negatieve BKR-registratie geen geld kunnen lenen bij een reguliere bank, is er ook nog de mogelijkheid bij de Kredietbank in Leiden. Daardoor voorkom je een hogere schuld en weet je bovendien direct waar je aan toe bent: een vaste looptijd en een vaste rente. Daarmee worden ergere schulden voorkomen. Deze lening is er speciaal voor mensen die moeten rondkomen met een minimuminkomen. De Kredietbank is een bank zonder winstoogmerk en bovendien is er altijd een mogelijkheid om eerder af te lossen.

 

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×