(Foto: Henk Aschman - LAFV).

BplusC sluit samenwerkingsovereenkomst met Dorpscentrum Oegstgeest

De muziekafdeling van BplusC  heeft een nieuwe leslocatie in Oegstgeest. Met ingang van het cursusseizoen 2017-2018 beschikt BplusC over drie leslokalen in het Dorpscentrum aan de Lijtweg. Donderdag 12 oktober wordt de overeenkomst tussen het Dorpscentrum en BplusC officieel getekend.

Pieter Hellinga, voorzitter van het Dorpscentrum, noemt de samenwerkingsovereenkomst een mijlpaal in de ontwikkeling van het Dorpscentrum.  Hellinga zegt dat het Dorpscentrum nu drie jaar bestaat. “Het centrum heeft zijn bestaansrecht meer dan bewezen. We willen ontmoeten en verbinden. De komst van BplusC is een verrijking.”
Ook Willem van Moort, directeur van BplusC is blij met de nieuwe leslocatie. Van Moort zegt  dat de muziekafdeling een eigen vleugel krijgt in het Dorpscentrum met drie prachtige leslokalen. “We geven hier muziekles op diverse instrumenten aan jong en oud. In de toekomst wil BplusC ook andere activiteiten programmeren in het Dorpscentrum. We kijken uit naar creatieve samenwerkingen binnen het Dorpscentrum, zoals het opluisteren van evenementen met optredens en workshops door leerlingen en docenten van BplusC.”

Iedereen is van harte uitgenodigd donderdag zelf een kijkje te komen nemen in het Dorpscentrum. De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst door Willem van Moort en Pieter Hellinga is om 19.00 uur. Leerlingen viool en accordeon van BplusC treden die avond op.

Drie jaar geleden werd het toenmalige Gemeentescentrum met sluiting bedreigd, maar een groep vrijwilligers heeft een doorstart als Dorpscentrum mogelijk gemaakt. Deze zomer is het Dorpscentrum verbouwd om plaats te bieden aan BplusC.

Dorpscentrum Oegstgeest is gelegen aan Lijtweg 9, Oegstgeest. Bijeenkomst duurt van 19.00 tot 20.00 uur.

Oegstgeest dorpscentrum oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×