Groene Lintjes uitreiking 2016 (foto: Emile van Aelst).

Uitreiking Groene Lintjes voor duurzaamste Leidenaar

Voor de twaalfde keer zet GroenLinks Leiden woensdag 11 oktober duurzame Leidenaars in het zonnetje. Dit jaar zijn er elf nominaties voor het inmiddels bekende Groene Lintje. GroenLinks wil zo duurzame en groene initiatieven in Leiden stimuleren.

GroenLinks zegt dat duurzaamheid niet iets exclusief van de politiek is, maar juist heel erg leeft bij Leidenaren. Ze zijn trots dat onder de genomineerden en Groene Lintjes ontvangers zowel particulieren als bedrijven zijn. De partij zegt dat de genomineerden een breed palet aan duurzame initiatieven laten zien.

Vorig jaar waren er 14 genomineerden en vielen uiteindelijk Jeroen Schrama en Anne Gotink met hun Verpakkingsvrije Winkel, Vrienden van het Leidse Hout en Werfpop en Anne Marieke Schwenke die zich inzet voor duurzame energie, in de prijzen.

Eerdere edities leverden Groene Lintjes op voor elektrisch vaarbedrijf Bootjes&Broodjes, Milieudefensie Leiden en Aad van den Berg (organisator Autovrije Zondag).

De Groene Lintjes worden woensdag 11 oktober uitgereikt in Restaurant Logica, Stille Rijn 11, Leiden, de lintjesregen begint om 20.00 uur.

Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×