Uitreiking Groene Lintjes voor duurzaamste Leidenaar

1

Voor de twaalfde keer zet GroenLinks Leiden woensdag 11 oktober duurzame Leidenaars in het zonnetje. Dit jaar zijn er elf nominaties voor het inmiddels bekende Groene Lintje. GroenLinks wil zo duurzame en groene initiatieven in Leiden stimuleren.

GroenLinks zegt dat duurzaamheid niet iets exclusief van de politiek is, maar juist heel erg leeft bij Leidenaren. Ze zijn trots dat onder de genomineerden en Groene Lintjes ontvangers zowel particulieren als bedrijven zijn. De partij zegt dat de genomineerden een breed palet aan duurzame initiatieven laten zien.

Vorig jaar waren er 14 genomineerden en vielen uiteindelijk Jeroen Schrama en Anne Gotink met hun Verpakkingsvrije Winkel, Vrienden van het Leidse Hout en Werfpop en Anne Marieke Schwenke die zich inzet voor duurzame energie, in de prijzen.

Eerdere edities leverden Groene Lintjes op voor elektrisch vaarbedrijf Bootjes&Broodjes, Milieudefensie Leiden en Aad van den Berg (organisator Autovrije Zondag).

De Groene Lintjes worden woensdag 11 oktober uitgereikt in Restaurant Logica, Stille Rijn 11, Leiden, de lintjesregen begint om 20.00 uur.

Delen
Proef de Zomer bij Sligro Leiden

1 reactie

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline