Fototentoonstelling Wolkers Geportretteerd

Op de tiende sterfdag van Jan Wolkers verschijnt de lijvige biografie Het Litteken van de Dood van Onno Blom. Het boek beschrijft het rebelse leven van de kunstenaar. De dag erna, op vrijdag 20 oktober, opent de expositie Wolkers Geportretteerd in het nieuwe culturele platform Marktsteeg 10 in Leiden. De tentoonstelling wordt om 15.00 uur geopend in het bijzijn van Karina Wolkers en Onno Blom.

In de expositie worden vintage foto’s en tekeningen van onder anderen Ed van der Elsken, Stephan Vanfleteren, Steye Raviez, Koos Breukel en ook Jan Wolkers zelf tentoongesteld worden.

Tijdens zijn zoektochten door de archieven op Texel stuitte Blom op iconische portretten en belangrijke tekeningen die duiding gaven aan wie Wolkers was en vooral ook hoe hij zichzelf graag zag. Foto’s die werden meegestuurd in correspondentie, persfoto’s, pasfoto’s en zelfportretten. Veel van de foto’s zijn ter ondersteuning opgenomen in de biografie of het beeldboek dat bij de speciale editie verschijnt.

Meer dan tien jaar lang werkte Onno Blom aan Wolkers’ biografie. Op basis van een schat aan materiaal schetst hij een rebels, obsessief en zinnelijk leven in de greep van liefde en dood. Wolkers had onstuimige relaties met vrouwen en meisjes. De dood van zijn oudste broer en die van zijn tweejarige dochtertje bleven hem tot zijn laatste dag als demonen achtervolgen.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×