Kim Hergelink met coach Marie Depuydt op de rug gezien. (Wim de Leeuw).

Scylla weer met beide benen op de grond na teleurstellend weekeinde

Twee flinke overwinningen, daar waren de tafeltennissers van Scylla gebleven. De vrouwen wonnen hun voorgaande wedstrijd in de eredivisie tafeltennis met 5-1, en de mannen voegden daar nog eens een 6-0 aan toe. Het waren exact dezelfde standen die ook dit weekend op het bord kwamen. Dit keer waren het echter geen overwinningen maar nederlagen.

De vrouwen reisden af naar Den Helder. Daar wachtte hen de heersende kampioen van Nederland hun in oorlogssterkte op. Marie Depuydt en Esmee van Marwijk bleven zonder overwinning. In het geval van Depuydt was dat te begrijpen; zij moest immers aantreden tegen de nog ongeslagen Ana Gogorita en de sterke Shuo Han Men. Ook van Marwijk had weinig kans tegen Gogorita. Tegen Dobrila Jirguseska wist ze nog wel een game te winnen. Het Leidse punt werd gescoord door Kim Hergelink, die haar draai helemaal gevonden lijkt te hebben bij Scylla. Haar winst op Jirguseska was knap en zeer verdiend (3-0).

Het eerste herenteam beleefde in Klazienaveen op een zware zondagmiddag. De 6-0 tegen De Treffers ’70 was duidelijk maar ook wat geflatteerd. Kim Vermaas (tegen Barry Wijers) en Merijn de Bruin (tegen Nathan van der Lee) waren dicht bij een overwinning. Beiden verloren echter hun partij nipt in vijf games. Voor invaller Joost van Santen was het niveau nog iets te hoog. Geen schande, voor hem stond de wedstrijd vooral in het teken van het opdoen van ervaring.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×