Voor alweer de zesde keer wordt het Sportcongres Leiden georganiseerd voor bestuurders van sportverenigingen uit Leiden. (Archieffoto: Reanne van Kleef).

Sportstad Leiden organiseert zesde Leidse Sportcongres

Sportstad Leiden organiseert op woensdagavond 1 november van 19.00 uur tot 23.00 uur voor de zesde keer het Leidse Sportcongres voor verenigingsbestuurders, commissieleden en andere (Leidse) sport geïnteresseerden. Nieuw dit jaar is dat ook het bewegingsonderwijs een plek krijgt op het Sportcongres. Het congres wordt gehouden in het hoofdkantoor van Zorg en Zekerheid aan de Haagsche Schouwweg.

Het congres begint met een openingswoord door wethouder Sport/Onderwijs en Duurzaamheid Paul Dirkse. Vervolgens geeft Johan Wakkie, oud-directeur Hockeybond en een grote naam in sportbesturend Nederland, zijn visie op de rol van de georganiseerde sport in Nederland de komende jaren. Aansluitend zijn er dertien verschillende workshops en presentaties in twee rondes waaruit de deelnemers kunnen kiezen.

De onderwerpen van de workshops/presentaties zijn
1. Vrijwilligerswerk na 2017
2. Rookvrije generatie
3. Sport voor iedereen
4. Speerpunten voor goed bewegingsonderwijs in Leiden
5. Sport en autisme; geen probleem?!
6. Jonge bestuurlijke talenten
7. Holland Heineken House
8. Einde van de Leidse sportnota
9. Return to Play en Fit to Play
10. Go Vitality and Aging
11. Vertrouwenscontactpersoon
12. Combinatiefunctionaris; beweegmakelaar in de wijk
13. De sportieve en gezonde school

Het congres wordt afgesloten met de mogelijkheid om eens met andere sportmensen van gedachten te wisselen onder het genot van een drankje en een hapje. Deelname is gratis dankzij de bijdragen van Zorg en Zekerheid, Fonds 1818 en de gemeente Leiden. Alle informatie is te vinden via //sportstadleiden.nl/sportcongres_2017.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×