Griezelen tijdens Halloween op oude kerkhof bij Sterrewacht

Op 31 oktober organiseert de Werkgroep Leidse Sterrewacht een bijzondere avond voor de jeugd. Het programma van die avond staat helemaal in het teken van Halloween. De avond is daarom letterlijk en figuurlijk in een ietwat eng en mysterieus jasje gestoken.

In het heelal gebeuren zowel veraf als dichtbij hele spannende dingen: grote rotsblokken kunnen op aarde storten, sterren ontploffen en zwarte gaten samensmelten en er zijn spoken- en heksennevels. Sterrenwachten zijn daarom, zeker met Halloween, aantrekkelijke plaatsen voor mysterieuze personages. En speciaal de Leidse Sterrewacht want die is gebouwd op een voormalig kerkhof.

Sommige van die vreemde, op de Sterrewacht ronddolende, figuren zullen je dan zeker overvallen met spannende, interessante en soms wel enge verhalen over het heelal en de Sterrewacht.

Ben je tussen de acht en twaalf jaar oud en niet bang uitgevallen dan ben je, verkleed en wel, op Halloween van harte welkom op de Leidse Sterrewacht. Vader, moeder, opa of oma zijn ook van harte welkom want ieder kind of groepje kinderen dient begeleid te worden door een volwassene. Liefst ook enigszins verkleed.

Paulus Potter Perdicus is een van die nachtelijke figuren op de Sterrewacht. Hij neemt de bezoekers in het eerste deel van de avond mee naar een spannend, gevaarlijk maar ook mooi heelal. In de pauze zijn er speciale Halloweendrankjes, waaronder ook koffie en thee. Daarna is er voor wie durft een tocht door de gangen, trappen, koepels en krochten van de Sterrewacht. Er kan door de telescopen op het dak gekeken worden maar ook dwalen de kinderen door de kelders en over het oude kerkhof waar beslist nog geesten en andere dolers rondhangen.

Wie met een of meer kinderen naar de Halloweenavond wil komen, kan zich aanmelden via www.werkgroepleidsesterrewacht.nl. De kosten voor de avond bedragen 4 euro per persoon, inclusief Halloween drankje. De Halloween-avond op dinsdag 31 oktober begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur maar iedereen is vanaf 18.30 uur al welkom.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×