Zoeterwoude op zoek naar bijzondere veilingstukken

Voor de 43e Missieveiling in Zoeterwoude is de organiserende werkgroep op zoek naar bijzondere veilingstukken en kavels, die op zaterdag 28 oktober a.s. ter veiling kunnen worden aangeboden. Het dorp loopt al warm voor de komende veiling en de voorbereidingen zijn weer in volle gang.

Er worden intussen al goederen en artikelen aangeboden en niet alleen vanuit Zoeterwoude. De afgelopen jaren kwamen ook leuke aanbiedingen voor de veiling uit Leiden, Alkemade en Voorschoten. Voorzitter Adri Straathof van de werkgroep Missie en Ontwikkeling is ervan overtuigd, dat dit verband houdt het met doel en werkwijze voor de veiling: ,,De gehele opbrengst plus de giften gaan voor honderd procent naar goede doelen, er blijft niets aan de strijkstok hangen.”

Bingo met een missie
De 42e veiling bracht vorig jaar ruim 50.000 euro op, de hoogste score van de laatste zes jaar. De kinderveiling maakt dit jaar plaats voor een ander ‘voorprogramma’, namelijk bingo. De organisatie spreekt van ‘Bingo met een missie’, omdat de opbrengst aan dezelfde doelen wordt besteed. Aansluitend zorgt shantikoor ‘De Weidepoort’ voor de opening van de jaarlijkse veiling.

De bingo- en veilingopbrengst wordt verdeeld onder de nog werkzame missionarissen en projecten, waar overwegend jonge inwoners van Zoeterwoude en omgeving bij betrokken zijn. De meeste ervan zitten in de sfeer van medische zorg, onderwijs en educatie voor mensen in ontwikkelingslanden.

Wie bijzondere veilingstukken wil aanbieden kan contact opnemen met Adri Straathof en Rinus van Swieten via www.missieveiling-zoeterwoude.nl
Giften kunnen worden overgemaakt via de Rabobank NL59RABO 03753 24 100 t.n.v. Missieveiling Zoeterwoude.

Robbert Beurse sprak Adri Straathof over de 43ste Missieveiling in De Vooravond van Sleutelstad

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×