FC Boshuizen won vorig jaar de Koetshuis Cup. Gisteren trapte de titelverdediger af in de nieuwe LAV Cup. (Archieffoto: Reanne van Kleef).

Vervanger 'Koetshuis Cup' van start met record aantal deelnemers

De ‘Koetshuis Cup’ heet dit jaar de ‘LAV Cup’. Dit jaar doet er een recordaantal van 29 teams mee aan het regionale voetbaltoernooi dat voor de derde keer op rij wordt georganiseerd door Leidenamateurvoetbal.nl. De LAV Cup startte gister met de wedstrijd tussen titelverdediger FC Boshuizen en Avv Alphen. Het werd 7-2 voor FC Boshuizen.

Reanne van Kleef sprak met Hennie Kanbier van Leidenamateurvoetbal.nl over de LAV Cup.

Ook DoCoS en RCL speelden tegen elkaar. De strijd tussen de competitiegenoten in de tweede klasse werd 2-1 in het voordeel van DoCoS. Op verzoek van een aantal clubs is er dit jaar in de poulefase een scheiding tussen de hogere en de lagere teams. De derde en vierde klassers zijn bij elkaar ingedeeld en de hogere klassers spelen in de eerste fase tegen elkaar. Daardoor zullen een aantal teams die elkaar in de competitie al treffen, ook in de LAV Cup tegen elkaar uitkomen.

Vanavond spelen LSVV’70 en SJZ tegen elkaar. Het volledige schema en de groepsindeling is te vinden op de website van Leidenamateurvoetbal. De finale wordt op 16 juni bij RCL in Leiderdorp gespeeld.

LAV Cup voor vrouwenteams

De organisatie gaf eind vorig seizoen al aan open te staan voor een regionaal  toernooi voor vrouwenteams. Dat is dit seizoen nog niet gelukt, maar er wordt serieus over een vrouweneditie nagedacht. Hennie Kanbier van Leidenamateurvoetbal: “We zijn nu aan het nagaan of er genoeg animo voor is. Het zou fantastisch zijn als we in seizoen 2018/2019 met een LAV Cup voor vrouwen starten.”

Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×