Dartster Rilana Erades zwemt voor kinderen met spierziekten. (Foto: PR).

Nachtelijk sportuurtje voor Spieren voor Spieren

De Stichting Spieren voor Spieren organiseert in de nacht van 28 op 29 oktober weer de jaarlijkse Wintertijd Challenge. Op het moment dat de klok weer een uur terug gaat naar de wintertijd, zetten meer dan duizend mensen zich in om geld op te halen voor kinderen met spierziekten. In Voorschoten wordt er in zwembad Het Wedde een uur lang gezwommen om geld op te halen voor het goede doel.

Het geld dat Spieren voor Spieren met het evenement inzamelt gaat naar het Spieren voor Spieren Kindercentrum in Utrecht. Vorig jaar namen verspreid door heel Nederland meer dan duizend deelnemers op 108 locaties deel aan het sportieve inzamelingsevenement. In Voorschoten doet zwembad Het Wedde dit jaar voor de vierde keer mee aan de Wintertijd Challenge. Initiatiefnemer is Sportfondsen in Voorschoten dat het zwembad namens de gemeente beheert en exploiteert. “Ons eerste doel is het vitaal maken en vitaal houden van mensen”, aldus Pim van Hal van Sportfondsen Voorschoten. “Gesponsord baantjes trekken of aquajoggen voor kinderen met spierziekten past daar heel goed bij.”

Reanne van Kleef sprak met Pim van Hal van Sportfondsen Voorschoten over de Wintertijd Challenge.

Hoe kun je dit extra uur als de klok teruggaat beter besteden dan je in te zetten voor het goede doel? “Dat uurtje sporten overleef je wel en je hebt spieren toch?” Ook de Leidse prof-dartster Rilana Erades zet zich graag in als actieve ambassadeur voor het zieke kind: “Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is voor de ontwikkeling van kinderen om zich vrij te kunnen bewegen en sporten, ook als je in een rolstoel zit”. Er zijn in Nederland meer dan 20.000 kinderen voor wie dit door een spierziekte niet vanzelfsprekend is. Om deze kinderen beter te kunnen helpen heeft het Spieren voor Spieren Kindercentrum veel geld nodig om onderzoek te doen, kinderen te diagnosticeren en behandelplannen op te stellen.

Vorig jaar haalde Erades 370,00 euro op met het zwemmen. Dit jaar stelde ze haar streefbedrag op 600,00 euro, dat inmiddels door donaties al bereikt is. Ze hoopt daar ver overheen te gaan: “Ik vind dat ieder kind met een spierziekte spierkracht en dus spierballen verdient. En daarom ga in de nacht van 28 op 29 oktober weer meedoen aan de Wintertijd Challenge. We willen blijdschap voor kinderen met een spierziekte en hun families zodat ze een lach op hun gezicht krijgen en even niet aan alle beperkingen hoeven te denken.”

Reanne van Kleef sprak met dartster Rilana Erades over haar deelname aan de Wintertijd Challenge.

De Wintertijd Challenge vindt plaats tussen 02.00 en 03.00 uur in zwembad Het Wedde in Voorschoten. Het evenement staat niet alleen open voor Voorschotenaren: alle geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website sportfondsen.wintertijdchallenge.nl. Deelnemers kunnen zich daar ook via een eigen pagina laten sponsoren. De inschrijfkosten bedragen 15, 00 euro per persoon. Alle opbrengsten komen ten goede aan de uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum in Utrecht.

Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×