De Stadsmolen in de Merenwijk. (Foto: PR).

Molenbiotoop centraal tijdens Natuurwerkdag

De molenbiotoop staat in Zuid-Holland centraal tijdens de landelijke Natuurwerkdag op zaterdag 4 november. Het doel van de dag is het publiek kennis te laten maken met de diverse aspecten van de molenbiotoop. aan de orde komen zaken als windvang, zicht op de molen en het molenerf. Ook kunnen geïnteresseerden die dag aan de slag om moleneigenaren en molenaars te helpen bij het onderhoud en eventueel het herstel van de molenbiotoop. De molenaars leggen graag uit hoe de molen werkt en wat de knelpunten zijn in de Leidse molenbiotopen. 

De Stadsmolen in de Merenwijk zoekt vrijwilligers die mee willen helpen met het onderhoud aan het molenerf op 4 november. Er worden wilgen geknot en overig groen gesnoeid. Voor koffie, thee, soep met brood en gereedschap is gezorgd. Er wordt om 10.00 uur begonnen. Het dragen van warme kleding en laarzen is aanbevolen.

Het programma en meer informatie staat op www.molensinleiden.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×