HS Leiden voor Het Vergeten Kind. (Foto: PR).

Burgemeester sluit studenten op

De Leidse burgemeester Henri Lenferink zal vrijdag 27 oktober vijf studenten van de Hogeschool Leiden opsluiten in een glazen container op het stationsplein voor het Centraal Station. Noor, Daniel, Timo, Erik en Bodine (studenten aan de Hogeschool van Leiden) laten zich vrijwillig opsluiten om geld in te zamelen voor ‘Het Vergeten Kind’.

Het Vergeten Kind zet zich in voor de ruim 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek. Je moet hierbij denken aan verslavingen, verstandelijke beperkingen, psychische problemen en/of leven onder de armoedegrens.

“Wij hebben ons vroeger op een zorgeloze, vrolijke en veilige manier écht kind kunnen voelen, maar beseffen ons dat dit helaas niet voor elk kind in Nederland het geval is. Daarom zetten wij ons graag in voor dit goede doel, om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk, het liefst alle, kinderen in Nederland zich kind kunnen voelen in een veilige omgeving”, aldus een van de studenten.

Doel

Het doel is om minstens €3.000 op te halen voor Het Vergeten Kind. Om dit doel te behalen hebben de studenten een evenement georganiseerd. Twee van hen gaan zich 24 uur lang op laten sluiten in een glazen container op het stationsplein in Leiden. De anderen zullen gedurende de 24 uur met verschillende acties proberen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Ze gaan rozen verkopen, pizzabonnen veilen en verzoekplaten draaien. Ook kun je met de dames achter het glas op de foto.

Het evenement vindt plaats van vrijdag 27 oktober 17:00 uur tot 28 oktober 2017 17:00 uur.

Armin van Buren

DJ/Producer en bekende Leidenaar Armin van Buren heeft door middel van een videoboodschap zijn steun aan de actie laten blijken. Via de facebookpagina van de actie is de voortgang te volgen.

Robbert Beurse sprak Timo over de plannen in De Vooravond van Sleutelstad.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×