Gebarentaal in Afrika, grafrituelen en fobieën

Deze week in Science071:  Dr. Victoria Nyst over gebarentaal in Afrika en haar Special recognition prijs voor de World Cultural Council. Archeoloog Quentin Bourgeois over grafrituelen in de Europese prehistorie. Verder in het wetenschapsnieuws vertelde redacteur Joey Citroen onder andere over de invloed van alcohol op een tweede taal en aangeboren fobieën bij mensen.

Dr. Victoria Nyst vertelt in de uitzending over haar gewonnen prijs bij de World Cultural Council voor haar onderzoek naar gebarentaal in Afrika. Verder legt zij als taalkundige veel meer uit over gebarentaal en haar medewerking bij het gebaren-gedicht dat tentoongesteld is op een muur in Leiden. 

Te gast in de uitzending is archeoloog Quention Bourgeois. Hij vertelt over zijn onderzoek naar graven van corded ware, een cultuurgroep uit de prehistorie. Door verschillende grafrituelen ontdekte hij bijzondere feiten over tradities, geslachtsverschillen en migratie van dit volk. 

In het wetenschapsnieuws vertelt Joey Citroen over de invloed van alcohol op tweetaligheid, een aangeboren angst voor spinnen en slangen, oogonderzoek bij dyslexie, een nieuwe methode voor orgaantransplantaties en heeft hij goed nieuws voor dagdromers. Kortom genoeg te melden in de wetenschap van afgelopen week!

Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×