Samen met een paar honderd schoolkinderen onthulde onderwijswethouder Paul Dirkse het bouwbord aan het Kiljanpad. De handeling markeert de start van de nieuwbouw. (Foto's: Chris de Waard).

Nieuwbouw Telders- en Daltonschool van start met onthullen bouwbord

Met het onthullen van het bouwbord is vanmiddag de start van de nieuwbouw gemarkeerd van een nieuw schoolgebouw op de plek waar tot voor kort nog de De Marke stond. Er komt een nieuw schoolgebouw waar de Teldersschool, de Daltonschool en de Sleutelbloem onderdak gaan krijgen.

Chris de Waard is gesprek met onderwijswethouder Paul Dirkse over de nieuwe gebouwen voor de Telders School, de Dalton school en aansluitend ook ‘Het Leonardo’.

Na die verhuizing gaan de oude schoolgebouwen die even verderop staan tegen de vlakte om onder meer ruimte te maken voor de nieuwbouw van ‘Het Leonardo’. de Leidse topsportschool wacht al jaren op nieuwbouw, maar dat geduld wordt nu beloond. “De trein is gaan rijden”, zegt onderwijswethouder Paul Dirkse.

Leiden Onderwijs Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×