(Foto's: AS Media).

Geslaagde babbeltruc in Leiderdorp

Twee nog onbekende vrouwen zijn er zaterdag even na het middaguur in geslaagd een oudere vrouw sieraden afhandig te maken via een babbeltruc. Dat gebeurde bij een woning aan de Langedijkdreef in Leiderdorp. Direct na de melding is de politie een zoekactie gestart. Daarbij werd ook Burgernet ingezet. Tot nu toe ontbreekt van de daders echter elk spoor.

Hoewel… niet elk spoor, want aan de Schelling in Leiderdorp zijn sieraden aangetroffen die afkomstig waren van de babbeltruc. In de omgeving van de Heinsiuslaan werden bovendien enkele kledingstukken gevonden die door één van de vrouwen was gedragen. De technische recherche heeft een en ander meegenomen voor verder onderzoek. In de woning waar de babbeltruc plaatsvond, heeft de politie een verklaring opgenomen van het slachtoffer.

Bijna waren de daders niet weggekomen met hun diefstal. Na de babbeltruc gingen ze er vandoor in de richting van het Winkelhof, daarbij werden ze door een getuige achtervolgd. een van de daders kon staande gehouden worden, maar wist later alsnog te ontkomen.

112 Sleutelstad Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×