Het Paviljoen Deltaplein waar Hudson Bar & Kitchen is gevestigd is fors groter dan in de oorspronkelijke plannen was voorzien. De PvdA in Voorschoten wil weten wie daarvoor toestemming heeft gegeven. (Foto: Chris de Waard).

PvdA Voorschoten wil opheldering grotere kelder bij Paviljoen Deltaplein

Hudson Bar & Kitchen aan het Deltaplein in Voorschoten wordt bijna 40% groter dan eerder was toegestaan. Dat komt doordat de kelder fors is vergroot. De PvdA wil weten waarom het college dat zomaar wil toestaan en heeft daarover een serie vragen gesteld.

Wethouder Mol en burgemeester Bouvy stelden afgelopen donderdagavond in de commissie Bestuur & Burger dat er niets aan de hand is. De horecavergunning is volgens het college niet aangepast en dus kan Hudson de extra ruimte pas gebruiken na goedkeuring van de gemeente. Zover is het nog niet. Burgemeester Pauline Bouvy meldde dat er zelfs nog geen aanvraag is ingediend. “Zodra die binnenkomt, zullen we de raad informeren”, zo beloofde ze.

Dat is voor de PvdA niet voldoende. Fractievoorzitter Henk Overbosch wil weten wie begin 2016 heeft besloten om akkoord te gaan met het verzoek van de firma Niersman, de bouwer van het paviljoen, om een aantal wijzigingen aan het paviljoen toe te staan, waaronder het vergroten van de kelder. “In de besluitenlijsten van het college is hier niets over te vinden”, aldus Overbosch.

Dat knelt volgens Overbosch des te meer nu volgens het college de bevoegdheid om ook in de extra ruimte horeca toe te staan niet bij de gemeenteraad ligt, maar bij het college. “Deze toegestane wijziging betekende een uitbreiding van de oppervlakte van het paviljoen van 320 naar 444 m2, dus bijna 40 % meer”, schrijft de PvdA-voorman die ook niet snapt dat het college dat beschouwt als een ‘ondergeschikte wijziging’. Onder die noemer kreeg Niersman begin vorig jaar toestemming voor de aanpassingen.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×