Fransoos Ed Chavernac laat wethouder Strijk verschillende kazen proeven. (Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Fransoos Ed Chavernac toegetreden tot exclusief kaaskennersgilde

Met het zweet in de handen liep Ed Chavernac eerder deze maand naar voren toen zijn naam werd genoemd. Daar was dan ook alle reden voor. Hij was te gast in Zuid-Limburg bij Klooster Wittem waar hij op uitnodiging was van het Guilde Des Maîtres Fromagers Aux Pays-Bas. Op voordracht van zijn vorige werkgever Luc Rijsbergen van Fromagerie Europa. Dit gilde van kaaskenners besloot dat Chavernac aan het juiste profiel voldeed en hij mocht toetreden.

Ed Chavernac van de Fransoos viert dat hij is toegelaten tot het Guilde Des Maîtres Fromagers Aux Pays-Bas. Wethouder Robert Strijk kwam langs, Chris de Waard haalde Ed en Robert voor de Sleutelstad microfoon, Emile van Aelst legde e.e.a. vast op video en Hans Stauttener maakte er een leuke montage van.

Ed Chavernac bij Klooster Wittem waar de intronisatie plaatsvond. (Foto’s: Leo Koomen).

Chavernac woont in Alphen aan den Rijn, maar is sinds een aantal jaren heel wat uurtjes per week in Leiden te vinden. De stad kent hem dan ook als ‘De Fransoos’ op de Doezastraat. Hij nam de winkel destijds over van de Geus Delicatessen toen die stopte. Het bleef een delicatessenwinkel, maar wel met een duidelijke Franse inspiratie.

Chris de Waard sprak zaterdagmiddag met Ed Chavernac en met wethouder Strijk van economie die het feestje mee kwam vieren in delicatessenzaak De Fransoos in de Doezastraat.

Het feit dat de Fransoos nu tot het exclusieve kaasgilde behoort vervuld hem met trots: “Het is echt heel erg leuk. Het is een stuk erkenning”. Zijn vreugde deelde hij zaterdag met vrienden, familie en klanten. Ook wethouder Robert Strijk van economie kwam langs. Er werd champagne gedronken, maar natuurlijk vooral kaas geproefd. Kaas die ed speciaal voor vandaag had geselecteerd. Uit Frankrijk en uit Zwitserland. Kaas die past bij deze tijd van het jaar.

Cultuur Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×