Kim Vermaas in actie. (Foto: Wim de Leeuw).

Scylla op koers voor plaatsing play-offs

Hoewel het nog wat aan de vroege kant is om te speculeren over plaatsing van Scylla voor de play-offs is dit weekeinde een belangrijke stap in de goede richting gezet met de 5-1 winst op Scyedam.

In Schiedam kwam Scylla wel op achterstand. De sterk spelende Olivier Altenburg was dicht bij een overwinning maar wist zijn vijf matchpunten niet te verzilveren. Daarna was het allemaal wel raak voor Scylla. Altenburg bleef goed bij de les in zijn partij tegen Jeroen Bastiaanse.

Bijzonder waren de twee winstpartijen van Kim Vermaas. Het Leidse talent komt naast de vrouwen eredivisie dit jaar ook uit in de mannen eredivisie. Het is duidelijk dat ze ook daar haar draai gevonden heeft. Zowel Bastiaansen als Nermin Smajic moesten eraan geloven.

Ook Gerard Bakker Jr. bleef aan Leidse zijde ongeslagen. “Een goede uitslag”, zo stelde hij terecht. “We speelden alle drie sterk; dat er dan een puntje blijft liggen is jammer maar daar moet je ook vrede mee kunnen hebben”.

Door de overwinning klimt Scylla naar de vierde plek in de eredivisie. Inderdaad, de plek die nodig is voor plaatsing voor de play-offs.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×