Gerard van den berg begin dit jaar tijdens een jeugdtoernooi in de dojo. (Foto: Emile van Aelst).

Taekwondo vereniging Leiden viert 40-jarig jubileum

Op zaterdag 11 november viert Taekwondo Vereniging Leiden haar 40-jarige jubileum met een soort reünie in Scheltema Leiden. “Iedereen uit Leiden en omgeving die bij ons Taekwondo heeft beoefend is deze middag vanaf 17.00 uur van harte welkom om oude trainingsmaatjes weer eens te ontmoeten en bij te praten over het leven”, zegt Gerard van den Berg die heel veel oud-leden inmiddels heeft achterhaald.

Vanaf 18.30 uur zal sportcommentator Teun de Reede uitgebreid terugblikken op de geschiedenis van de vereniging met daarbij volop aandacht voor alles wat er in die 40 jaar gebeurd en behaald is. Bijvoorbeeld de 120 opgeleide zwarte banden en de zeer vele kampioenen die de vereniging heeft voortgebracht. Daaronder ook wereld- en Europese titels en medailles op de Olympische spelen die zijn gewonnen door leden van Taekwondo Vereniging Leiden.

Al 40 jaar staat Gerard van den Berg bijna dagelijks in de zaal om Taekwondo lessen te geven. Van die 40 jaar is de dojo inmiddels 35 jaar gevestigd aan aan de Pieterkerkgracht 7 in Leiden. Van den Berg nam de sportschool in 1977 over van zijn toenmalige leraar Aad van der Luit. Zelf begon hij in 1972 op 16-jarige leeftijd met deze Koreaanse vechtsport. Inmiddels heeft hij als als enige Taekwondoka met de Nederlandse nationaliteit de 8e dangraad.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×