BestBuddies staat met een bijzondere musical in de Leidse Schouwburg!

Op zaterdag 4 november staat BestBuddies met de musical it’s BLACK, it’s WHITE in de Leidse Schouwburg. BestBuddies is een Internationale organisatie die zich inzet voor vriendschappen en het leggen van verbindingen tussen jongeren met en zonder verstandelijke beperking.

BestBuddies The Musical is een initiatief van jongeren, met en zonder verstandelijke beperking, die binnen BestBuddies in Zuid-Holland actief zijn. Sinds 2013 maken zij jaarlijks met een groep vrijwilligers een musicalproductie waarmee zij optreden in buurthuizen en scholen.

“Onze Buddies hadden echter al jarenlang een droom. Met een echte musicalproductie optreden in een écht theater. Dit jaar gaan we die droom in vervulling laten komen in het oudste theater van Nederland, de Leidse Schouwburg”, vertellen Jolanda Krispijn en Paul Schuiling van het projectteam BestBuddies The Musical. “Met deze musical willen we laten zien wat we samen kunnen bereiken en tonen dat liefde en vriendschap grensoverschrijdend is”.

Om een klein tipje van de sluier op te lichten: Diversiteit is het enige wat we gemeen hebben. Wanneer de wereld zwart en wit is, grenzen strenger worden en we onze buurman niet meer vertrouwen, is er dan nog ruimte voor
liefde? Of zijn we teveel uit elkaar gegroeid? Bestaat er nog een grenzeloos en kleurrijk verlangen naar onschuld en hartstocht? Wanneer twee jonge mensen uit verschillende culturen elkaar ontmoeten, bloeit er een verboden liefde op. Maar misschien is het juist die liefde die ons kan verenigen en de deuren opent naar andere culturen. Zodat we samen verder kunnen.

De allerlaatste kaarten zijn nog te koop via de website van de Leidse Schouwburg
Buddies The musical: zaterdag 4 november 2017 Om 19.30 uur in de Leidse Schouwburg.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×