(Foto's: Emile van Aelst).

Bewoners Leidse Willemstraat zetten de bloemetjes en plantjes buiten

De gemeente is de afgelopen periode druk in de weer geweest met de herinrichting van een aantal straten in de wijk Noorderkwartier. Nu de werkzaamheden bijna zijn afgerond werd het ook voor de bewoners tijd om in actie te komen. Op initiatief van Wouter van Nood, Marieke Duineveld en Linda Luykx hebben uiteindelijk ruim twintig bewoners een geveltuintje voor hun huis laten aanleggen.

Zondagmiddag werden door de bewoners een aantal van die nieuwe geveltuintjes gevuld met planten, waardoor de straat er alweer en heel stuk groener uitziet. Eerdaags worden er in de straat ook nieuwe bomen geplant.

De gemeente maakte de tuintjes en leverde de planten, aarde, mest en insectenhotels voor aan de gevel. Ook zette de gemeente een grote plantenbak in de straat. Nadat iedereen zijn planten in de geveltuintjes had gezet, werd de middag feestelijk beëindigd met een gezellige straatborrel.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×