Raadsleden in gesprek met burgemeester Lenferink over ondermijning. (Foto: Chris de Waard).

CDA Leiden wil anderhalve ton voor tegengaan ondermijning

Als het aan het CDA in Leiden ligt wordt een bedrag van 150.000 euro gestoken in een ondermijningsfonds. Ondermijning is de vermenging van de onderwereld met de bovenwereld en neemt hand over hand toe. Ook in Leiden. Het gaat daarbij om zaken als bijvoorbeeld het witwassen van geld en belastingontduiking.

“Zaken die de rechtstaat ondermijnen”, licht CDA-raadslid Roeland Storm toe: “Georganiseerde criminaliteit. Je ziet ook in Leiden wel van die winkeltjes of restaurants waarvan je denkt, daar komt nooit iemand. Dat hoeft dus ook niet, omdat er gewoon geld wordt witgewassen”.

Chris de Waard sprak met CDA-raadslid Roeland Storm over zijn idee voor een ondermijningsfonds.

Storm wijst erop de de gemeente op het gebied van veiligheid steeds meer taken krijgt toebedeeld zonder dat daar extra geld voor beschikbaar is gekomen. “Zaken als polarisatie, radicalisering, cybercriminaliteit, terrorisme en problemen met ex-bajesklanten. Het water loopt over de voeten, dus er moet echt geld bij voor extra capaciteit”.

Het CDA Leiden wil het liefst structureel extra geld voor veiligheid, maar krijgt daar de handen nog niet voor op elkaar. Het ondermijningsfonds van anderhalve ton brengt in de ogen van de partij in elk geval enige verlichting.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×