Voorronde Leids Festival van het Levenslied

5

Donderdagavond 9 november vindt de eerste, laatste en enig echte voorronde plaats van het Leids Festival van het Levenslied. In vier cafés strijden zestien artiesten die avond om een plaats in de finale. Die is 9 december in de Leidse Schouwburg.

Iedere deelnemer treedt in twee cafés op. Een optreden duurt vijftien minuten. Tussen het begin om 20.30 uur en de laatste noot om 23.05 uur zijn er per café dus acht optredens te horen en zien. Daarna volgt het juryberaad en de uitslag. Zes van de zestien artiesten worden door een deskundige jury van Leidse muziekkenners geselecteerd voor de finale in de Leidse Schouwburg op 9 december 2017. Dan zal, tijdens het juryoverleg, eerdere winnaar van het Leids Festival van het Levenslied Wesley Klein zijn opwachting maken.

De cafés die meedoen zijn: Café de Twee Spieghels, Café Van Hout, Café de Keyzer en Galerie café Leidse Lente.

De artiesten die meedoen zijn: Robert van Hemert, Rick Melissen, Eddie Wester, Christa Kerdijk, Anton Kwantes, Dave Groenendijk, John van Tongeren, Michel Heeren, Tante Annie, Schering & Inslag, Wendy Woop, Leidsche Henky, Jan Coppens, Duo Levensvreugde, Hugo Choufour en Armand Fuchs.

De organisatie van het festival is in bekende en kundige Leidse handen: Frank van Leeuwen bijgestaan door George Odijk, Bart in ’t Veld en Willem Kiewiet de Jonge. Het speelschema, zowel per artiest als per café, staat hier.

Delen
Proef de Zomer bij Sligro Leiden

5 reacties

  1. Hij werd ten eerste in de grond geboord door de jury. En er komt zo een zanger binnen zonder inschrijving en doet zo maar mee en komt gelijk in de finale. Ook dat nog !!!! Het mag niet mogen…. in het regelement staan 8 acts, er wordt omgeroepen 6 zouden er door gaan en uiteindelijk zijn het er 7 geworden. Hoe is dit te verklaren ???? Sorry ik vond het allemaal nep. Groetjes en tot nooit

Je bent nu offline