De voorronde voor het Leidse Festival van het Levenslied vindt donderdagavond 9 november plaats. Van 20.30 uur tot 23.05 uur treden zestien artiesten in vier cafés op. De finale is 9 december in de Leidse Schouwburg. (Foto: PR)

Voorronde Leids Festival van het Levenslied

Donderdagavond 9 november vindt de eerste, laatste en enig echte voorronde plaats van het Leids Festival van het Levenslied. In vier cafés strijden zestien artiesten die avond om een plaats in de finale. Die is 9 december in de Leidse Schouwburg.

Iedere deelnemer treedt in twee cafés op. Een optreden duurt vijftien minuten. Tussen het begin om 20.30 uur en de laatste noot om 23.05 uur zijn er per café dus acht optredens te horen en zien. Daarna volgt het juryberaad en de uitslag. Zes van de zestien artiesten worden door een deskundige jury van Leidse muziekkenners geselecteerd voor de finale in de Leidse Schouwburg op 9 december 2017. Dan zal, tijdens het juryoverleg, eerdere winnaar van het Leids Festival van het Levenslied Wesley Klein zijn opwachting maken.

De cafés die meedoen zijn: Café de Twee Spieghels, Café Van Hout, Café de Keyzer en Galerie café Leidse Lente.

De artiesten die meedoen zijn: Robert van Hemert, Rick Melissen, Eddie Wester, Christa Kerdijk, Anton Kwantes, Dave Groenendijk, John van Tongeren, Michel Heeren, Tante Annie, Schering & Inslag, Wendy Woop, Leidsche Henky, Jan Coppens, Duo Levensvreugde, Hugo Choufour en Armand Fuchs.

De organisatie van het festival is in bekende en kundige Leidse handen: Frank van Leeuwen bijgestaan door George Odijk, Bart in ’t Veld en Willem Kiewiet de Jonge. Het speelschema, zowel per artiest als per café, staat hier.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×