(Foto: PR).

Kringloopwinkel Oegstgeest vindt nieuw tijdelijk onderkomen

Kringloopwinkel SOEK in Oegstgeest heeft op 2 november een overeenkomst gesloten met Ad Hoc beheer voor het tijdelijk gebruik van het voormalige kinderdagverblijf ‘De Harlekijn’ achter de oude Julianaschool. SOEK zit nu nog in het Carp gebouw achter het gemeentehuis, maar dat moet uiterlijk op 31 december leeg worden opgeleverd aan de Gemeente Oegstgeest die er het Centrum voor Jeugd en Gezin onderbrengt.

“Geen fijne gedachte want we hebben het hier al bijna twee jaar erg naar ons zin”, zegt voorzitter Rob Bergers van SOEK. “Ook veel burgers uit Oegstgeest en omgeving zijn enthousiast geworden over het leuke aanbod
van bruikbare kringloopgoederen”.

Bergers: “De toekomst van SOEK is qua huisvesting nu even geborgd, maar hangt nog steeds aan een zijden draadje. Immers het blijft een tijdelijke constructie. Mocht de ons goed gezinde ‘Oudendal Groep’ , dat is de eigenaar van de leegstaande gebouwen, concrete plannen hebben, dan moet SOEK binnen een maand de enige kringloopwinkel van Oegstgeest sluiten”.

Met de opbrengsten van de kringloopwinkel ondersteunt SOEK maatschappelijke projecten in het dorp. Dit voorjaar nog met een aanzienlijke gift aan de Stichting Fietsmaatjes Oegstgeest die 7.500 euro ontving. In het verleden ging er bijvoorbeeld geld naar de Dierenambulance.

Het bestuur van SOEK doet ook een oproep aan de plaatselijke politieke partijen om duurzaamheid, hergebruik en recycling op te nemen in de verkiezingsprogramma’s. “SOEK staat open voor gesprekken met alle partijen die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan”, zegt Bergers die samen met alle vrijwilligers graag een rol
van betekenis wil blijven spelen in Oegstgeest. “Maar dat kan niet zonder concrete steun van de politieke partijen, de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en de ambtelijke organisatie van de
gemeente Oegstgeest”.

De SOEK-vestiging in het Carp gebouw blijft vooralsnog drie dagen per week open tot medio december 2017. Op zaterdag 13 januari 2018 gaat de nieuwe kringloopwinkel open op de Endegeesterstraatweg 1A in Oegstgeest.

Over SOEK
SOEK meent een duidelijke bijdrage te leveren aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Oegstgeest. Hergebruik/recycling, eventueel na reparatie, is een van de voornaamste pijlers in het kader van duurzaamheid. Daarnaast levert SOEK een bijdrage aan het duurzaam inzetten van vrijwilligers en burgers met afstand tot de arbeidsmarkt en vluchtelingen, heeft de SOEK een duidelijke sociale functie in ons dorp en wordt de netto opbrengst teruggegeven aan de gemeenschap door het geldelijk ondersteunen van goede doelen organisaties.

Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×