De gezamenlijke linkse partijen zamelden vanmiddag handtekeningen in op de markt in Leiden. Het is een protestactie tegen de voorgenomen BTW-verhoging van het kabinet Rutte III. (Foto's: Chris de Waard).

Linkse samenwerking op Leidse zaterdagmarkt

In navolging van de landelijke partijen aan de linkerkant van het politieke spectrum, sloegen ook in Leiden de linkse partijen de handen ineen. Op de markt in het centrum werd de hele middag gezamenlijk actie gevoerd tegen de BTW-verhoging die het nieuwe kabinet wil doorvoeren.

Deelnemende Leidse partijen waren GroenLinks, de PvdA, de Partij voor de Dieren en de SP, aangevuld met de politieke jongerenorganisaties van genoemde partijen en organisaties als FNV, BOK en de ANBO.

Aan het publiek werden flyers uitgedeeld en ook werden er handtekeningen ingezameld tegen de voorgenomen verhoging van het lage BTW-tarief van 6% naar 9% dat onder meer geldt voor levensmiddelen.

 

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×