(Foto: Kirsten van Santen).

Cool Japan was beste bezochte tentoonstelling ooit voor Volkenkunde

Met ruim 123.000 bezoekers is de tentoonstelling COOL JAPAN in Museum Volkenkunde de best bezochte tentoonstelling tot dusver. Vanaf de opening op 14 april tot de afsluiting op 29 oktober wist de tentoonstelling fans en nieuwkomers van alle leeftijden te boeien.

De recordtentoonstelling wordt vanwege zijn succes, in vernieuwde vorm, doorgeplaatst naar het Tropenmuseum in Amsterdam waar het vanaf najaar 2018 te zien zal zijn.

Recordtentoonstelling
Een recordaantal bezoekers bezocht de tentoonstelling over de populariteit van hedendaagse Japan en hoe dit in de geschiedenis is geworteld. Naast historische topstukken uit de wereldberoemde Japancollectie waren er hedendaagse kunst en cute fashion uit de straten van Tokyo en ook samoerai, robots, Hello Kitty en Pokémon te zien. De tentoonstelling zal in het Tropenmuseum met dezelfde focus maar in een vernieuwde vorm te zien zijn.

Verwacht in Museum Volkenkunde
Van 13 december 2017 tot en met 3 juni 2018 presenteert Museum Volkenkunde de grootste verzameling sieraden in een Nederlands museum ooit. Meer dan 1000 sieraden in totaal: een selectie, uit de museumverzameling, aangevuld met hedendaagse sieraden van toonaangevende ontwerpers uit de hele wereld, staan garant voor volop kijkplezier, verbazing en bewondering. Behalve ‘hoe mensen zich wereldwijd versieren’, zoomt de tentoonstelling ook volop in op de makers, maaktechnieken en bijzondere verhalen.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×