Jan Nieuwenhuis wordt morgen benoemd als wethouder voor het CDA in Oegstgeest. (Foto: Chris de Waard).

Jan Nieuwenhuis vanaf morgen CDA-wethouder in Oegstgeest

Eigenlijk is hij nog net niet helemaal met pensioen, maar toch is Jan Nieuwenhuis per direct beschikbaar om voor een half jaar wethouder te worden in Oegstgeest. “Ik ben bij mijn baan nog bezig met het opmaken van mijn opgebouwde verlofdagen”. Econoom Nieuwenhuis is nu nog voorzitter van het CDA Oegstgeest, maar die functie legt hij na morgen neer. Dan wordt hij door de raad in Oegstgeest benoemd als opvolger van Marien den Boer die half oktober per direct zijn functie neerlegde. Om persoonlijke redenen.

Chris de Waard ging vanmiddag langs bij Jan Nieuwenhuis voor een eerste kennismaking met de nieuwe wethouder.

Of Nieuwenhuis exact dezelfde portefeuille gaat behartigen als zijn voorganger is nog niet helemaal duidelijk. Wel zeker is dat hij zich met financiën gaat bezighouden. De overige taakverdeling binnen het college wordt woensdagmiddag besproken binnen datzelfde college. Zo’n gesprek wordt later deze maand nog eens herhaald als VVD-wethouder Wendelien Tönjann wordt opgevolgd. Zij maakte eerste bekend dat ze per 1 december vertrekt om directeur te worden van het congresbureau van de VNG.

Wie Tönjann opvolgt als wethouder voor de VVD in Oegstgeest is nog niet bekend gemaakt. Het zou gaan om een man die al eerder wethouder was, maar niet in deze regio. Voor een lijst met mogelijke kandidaten heeft de VVD Oegstgeest een beroep gedaan op het landelijke partijbureau. De grotere partijen hebben altijd wel een lijstje met mogelijke kandidaten.

Advertentie

Oegstgeest Politiek politiek071-20171106


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×