FBL tijdens het succesvolle optreden in Schiedam. (Foto: PR).

FBL marcheert naar eerste prijs tijdens concours in Schiedam

De Leidse Drumfanfare FBL (Franciscusband Leiden) heeft afgelopen zaterdag niet alleen deelgenomen aan een officieel muziekconcours in Schiedam, maar ook de eerste prijs in de wacht gesleept. De optredens werden beoordeeld door een deskundige jury. FBL behaalde met haar optreden een score van 81,17 punten.

De organisatie van het concours was in handen van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO). FBL kwam voor het eerst in haar bestaan uit in de eerste divisie op het onderdeel mars. De jury beoordeelde niet alleen de technische en artistieke uitvoering van de muziek, ook een aantal verplichte marsfiguren en de algehele uitstraling werden beoordeeld.

FBL speelde tijdens haar uitvoering de mars ‘Per Aspera ad Astra’ van de Duitse componist Ernst Urbach in een arrangement van arrangeur en FBL dirigent Ronald Horsman die al vele jaren verantwoordelijk is voor de muzikale ontwikkeling van FBL. Hierbij wordt hij ondersteund door instructeurs Adriënne Selier en Sander Boers. Voor de wedstrijd was flink gerepeteerd. Niet alleen muzikale repetities, maar ook werden er op allerlei locaties mars- en looprepetities gehouden.

“De muzikanten van FBL zijn dolgelukkig met het behaalde resultaat”, zegt voorzitter Natascha Bakx van FBL. “Deze prijs is het resultaat van een jaar hard werken. Alle geledingen binnen de FBL hebben hieraan hun bijdrage geleverd: opleidingen, instructieteam, bestuur, leden en vele vrijwilligers”.

Door deel te nemen in de eerste divisie heeft FBL de stap gezet naar een hoger muzikaal niveau. Daarnaast zet FBL ook in op een groei van het aantal leden. Enthousiastelingen met als zonder muzikale voorkennis kunnen vrijblijvend contact zoeken via aanmelden@drumfanfarefbl.nl.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×