(Foto's: Montessorischool Apollo).

Montessorischool Apollo uit Leiden vraagt aandacht kinderrechten

Afgelopen vrijdag vond in het Provinciehuis in Den Haag de opening plaats van het ‘Montessori Europe Congress 2017’ met dit jaar kinderrechten als thema. Montessorischool Apollo uit Leiden Zuid-west was ook van de partij. Niet alleen met het team, maar ook met de kinderen.

Bovenbouwers Nikita en Ivonne presenteerden voor een internationaal publiek van honderden geïnteresseerden hun nieuwe kinderrecht: Het recht om fouten te mogen maken. In vloeiend Engels legden zij uit waarom dit kinderrecht opgenomen zou moeten worden in het UNICEF Kinderrechtenverdrag. “Door op school aandacht te besteden aan kinderrechten werken we samen aan het socialer en veiliger maken van de wereld om ons heen. Dat heeft nu zelfs geresulteerd in een belangrijk nieuw kinderrecht. Eentje waarvan wij als leerkrachten en kinderen maar al te goed de grote waarde kennen,” aldus bovenbouwgroepsleiders Pelle Krikke en Wouter Ouwehand.

Naast een nieuw kinderrecht zijn er in Den Haag ook kinderrechtenposters van de bovenbouwers van Montessorischool Apollo gepresenteerd. Kinderen kozen in groepjes een kinderrecht uit en zetten deze middels fraaie posters in het zonnetje. De posters zijn gedurende het hele congresweekend door geïnteresseerde montessorianen te bewonderen geweest in het Haags Montessori Lyceum.

Directeur Antoinette Poldervaart: “Op onze openbare Montessori basisschool wordt iedere dag veel aandacht besteed aan het borgen van een veilige leer- en leefomgeving. Die omgeving zien wij als de basis om goed te kunnen leven en leren. Door aandacht te besteden aan kinderrechten trekken we onze visie in een bredere lijn door.”

Poldervaart: “In het kader van het Montessori Europe Congress 2017 hebben we vandaag ook internationaal bezoek gehad van leidsters van montessorischool Palet uit het Turkse Istanbul.

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×