Gymsport Leiden maakt zich op voor de grote verhuizing. (Foto's: Arthur Haasbroek).

Gymsport Leiden in voorbereiding op verhuizing naar 3 Octoberhal

Gymsport Leiden maakt zich op voor de verhuizing van het gebouw aan de Brahmslaan naar de 3 Octoberhal. Aan de Brahmslaan zijn alle spullen uit de berging gehaald en opgesteld in de zaal om uit te zoeken. In de 3 Octoberhal is al schoongemaakt en geschilderd. Zaterdag om 09.00 uur vindt de daadwerkelijke verhuizing plaats met hulp van vrijwilligers.

Het gebouw aan de Brahmslaan was vroeger het clubgebouw van tafeltennisvereniging Scylla en deed later jaren dienst als clubgebouw van gymnastiekvereniging Jahn.  Gymsport Leiden trok begin dit jaar in het gebouw nadat vijf Leidse gymnastiek verenigingen, waaronder Jahn, werden opgeheven en samengingen in de nieuwe Leidse gymsportvereniging. Het gebouw aan de Brahmslaan gaat in de nabije toekomst tegen de vlakte en daarom verhuist Gymsport Leiden nu naar de 3 Octoberhal.

Ook de 3 Octoberhal staat op de lijst om gesloopt te worden, dus het zal een nieuw tijdelijk onderkomen zijn voor de gymnasten. Gymsport Leiden is inmiddels de grootste Leidse sportvereniging en is hard opzoek naar een verenigingsgebouw waar alle disciplines samengebracht kunnen worden en waar aan de kernwaarde ‘ontmoeten’ kan worden gewerkt.

Teun de Reede sprak vorige week in Sport071, het sportprogramma van Sleutelstad FM, met voorzitter Arthur Haastbroek van Gymsport Leiden. Naast de verhuizing spraken ze ook over de verkiezing van clubhelden waar Haasbroek net geen 10.000 euro voor zijn vereniging won, de stand van zaken rondom Gymsport Leiden, dat momenteel 156 lesuren per week op twintig locaties in Leiden verzorgt en het imago van de gymsport.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×