Ladies Informatics day, Gouden Speld en Bestuurskunde Challenge

Deze week in de uitzending van Science071: Dr. Jetty Klein over Ladies informatics day, emeritus hoogleraar Jos van den Broek over zijn prijs “Gouden speld” van de Gemeente Leiden, redacteur Joey Citroen bij de bestuurskunde challenge en de wetenschapsvraag van de week. Tot slot had redacteur Hdde van Slooten nog het wetenschapsnieuws over zoogdieren, verborgen gangen en duurzaam aardgas.

Er is op 17 November een open dag van informatica speciaal voor meisjes. Dit omdat het percentage vrouwen aan de opleiding vrij laag is. Dokter Jetty Klein, één van de organisatoren vertelde bij ons over de dag en het belang ervan. 

Jos van Den Broek heeft een gouden speld in ontvangst mogen nemen voor zijn verdiensten aan de universiteit van Leiden. Hij was in de uitzending om te vertellen over onder andere zijn afscheidssymposium 27 oktober in de Hooglandse kerk. 

Onze redacteur Joey Citroen was vandaag op de Bestuurskunde Challenge. Dit was een voorronde voor een landelijke wedstrijd waarin Bestuurskunde studenten aan de hand van hun inzichten een casus op moesten lossen. 

De Wetenschapsvraag Van De Week was deze week gesteld door Jan-Sjoerd. Hij vroeg zich af of onweer gevaarlijk is voor vliegtuigen. Onze redacteur Bryan van den Berg geeft antwoord op deze vraag. Wil jij nou ook een antwoord op een wetenschapsvraag? Stuur je vraag dan naar redactie.science071@gmail.com of stel hem op onze Facebook pagina.

Het wetenschapsnieuws is deze week van onze redacteur Hidde van Slooten. Hij vertelt ons over het leefpatroon van zoogdieren, er is een ondergrondse gang ontdenkt in een piramide en een ontdekking van duurzaam aardgas. 

 

Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×