Ook de kerstmarkt wordt flink uitgebreid en loopt straks van de Koornbeursbrug tot aan de Karnemelksbrug. (Foto's: Chris de Waard).

IJsbaan en kerstmarkt op Nieuwe Rijn flink groter

De IJsbaan die volgende maand weer wordt neergelegd op de Nieuwe Rijn wordt een heel stuk groter dan de afgelopen jaren. Dat geldt ook voor de drijvende kerstmarkt. De ijsbaan wordt een tuk langer en loopt door tot de Visbrug, terwijl aan de andere kant van de Koornbeursbrug de kerstmarkt wordt uitgebreid tot aan de Karnemelksburg bij ’t Gangetje. Wel wordt de kerstmarkt een stuk smaller.

De ijsbaan loopt dit jaar een stuk verder door richting de Visbrug.

Sinds de Leidse kerstmarkt in januari van dit jaar in een verkiezing van de website kerstmarkten.nl werd verkozen tot de beste van Europa staat de drijvende kerstmarkt goed op de kaart bij touroperators. Er worden daardoor veel meer bezoekers verwacht.

Omdat de drijvende kerstmarkt ligt ingeklemd tussen de kades van de Nieuwe Rijn en de Botermarkt was tot nu toe voor wie het niet wist nauwelijks te zien dat de kerstmarkt was opgebouwd op het water. Om dat zichtbaar te maken wordt de kerstmarkt dit jaar smaller, zodat er aan weerszijden een strook water zichtbaar wordt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×