Antoine Theeuwen is nu ook formeel de lijsttrekker bij de komende verkiezingen. De leden bekrachtigden gisteravond zijn voordracht. (Foto: SP Leiden).

Ook SP Leiden stelt lijst vast voor komende verkiezingen

De leden van de Leidse afdeling van de SP hebben gisteravond de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart 2018 worden gehouden.

Eerder was al bekendgemaakt dat Antoine Theeuwen de lijst aanvoert, nu is ook duidelijk met wie hij het nog vast te stellen programma onder de aandacht kan gaan brengen. Dat zijn op plek 2 Ries van Walraven die nu ook al voor de SP in de Leidse raad zit, op 3 Thomas van Halm die nu duo-raadslid is en daarnaast de kar trekt bij de jongerenafdeling ROOD. Op 4 staat de voorzitter van de afdeling, Sander Sauvé. Ton Rovers completeert de top 5.

Van de zittende raadsleden keren Alexandra van den Berg, Han Dirks en Natalie Wanga niet meer terug en ook fractievoorzitter Julian van der Kraats houdt het na twaalf jaar voor gezien. Dirks en Van der Kraats blijven wel op de lijst, maar niet op een verkiesbare plek. Ook wethouder Roos van Gelderen stopt na de verkiezingen. Ze blijft wel actief voor de afdeling, waarschijnlijk in het bestuur.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×