De wethouders Laudy en Strijk met in het midden projectleider Maarten Stam van ontwikkelaar MRP drukken gezamenlijk op de knop van het confettikanon om ook bij deze gelegenheid even te markeren dat het nieuwe winkelgebied een feit is. (Foto's: Emile van Aelst).

Catharinasteeg vandaag officieel open

De jaarlijkse Binnenstadsborrel van het Centrummanagement Leiden werd gisteren op een bijzondere plek gehouden. “Dit is het 26e hofje van Leiden”, zegt interim centrummanager Hans Gennotte die de functie tijdelijk waarneemt voor Erwin Roodhart die moet herstellen van de ziekte van Lyme. Het Catharinahof ligt verscholen tussen de winkels aan de Catharinasteeg en de Stadsgehoorzaal en is een van de nieuwe mooie plekjes in het centrum.

Chris de Waard sprak met Hans Gennotte van het Centrummanagement Leiden en met wethouder Robert Strijk. gastverslaggever Nelly Brands ging als voorzitter van de winkeliersvereniging Doezastraat ook nog even in gesprek met wethouder Dirkse en ook met haar collega-voorzitter Christiaan van Minnen van de Herenstraat die dolblij is dat de HerenDoezastraat nu echt onderdeel uitmaken van het centrum.

De Binnenstadsborrel is voor het Centrummanagement altijd een moment om de ondernemers in de stad bij te praten over de ontwikkelingen in het centrum. En dat waren er weer veel. Niet alleen is de Haarlemmerstraat opnieuw ingericht en volgt de Lange Mare snel, ook de Catharinasteeg is klaar en gaat vanaf vandaag feestelijk open voor het publiek met en vierdaags festival vol muziek in het nieuwe hofje, op het Waaghoofd en in de etalages van Hudson’s Bay.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×