Catharinasteeg vandaag officieel open

1

De jaarlijkse Binnenstadsborrel van het Centrummanagement Leiden werd gisteren op een bijzondere plek gehouden. “Dit is het 26e hofje van Leiden”, zegt interim centrummanager Hans Gennotte die de functie tijdelijk waarneemt voor Erwin Roodhart die moet herstellen van de ziekte van Lyme. Het Catharinahof ligt verscholen tussen de winkels aan de Catharinasteeg en de Stadsgehoorzaal en is een van de nieuwe mooie plekjes in het centrum.

Chris de Waard sprak met Hans Gennotte van het Centrummanagement Leiden en met wethouder Robert Strijk. gastverslaggever Nelly Brands ging als voorzitter van de winkeliersvereniging Doezastraat ook nog even in gesprek met wethouder Dirkse en ook met haar collega-voorzitter Christiaan van Minnen van de Herenstraat die dolblij is dat de HerenDoezastraat nu echt onderdeel uitmaken van het centrum.

De Binnenstadsborrel is voor het Centrummanagement altijd een moment om de ondernemers in de stad bij te praten over de ontwikkelingen in het centrum. En dat waren er weer veel. Niet alleen is de Haarlemmerstraat opnieuw ingericht en volgt de Lange Mare snel, ook de Catharinasteeg is klaar en gaat vanaf vandaag feestelijk open voor het publiek met en vierdaags festival vol muziek in het nieuwe hofje, op het Waaghoofd en in de etalages van Hudson’s Bay.

Delen

1 reactie

  1. Frouke I Welling op

    Leiden heeft 35 hofjes. Het Catharinahof noemen we (hoewel het niet aan de definitie van een hofje voldoet) nu even het 36e hofje. Het Centrummanagement zal toch een hofjestocht moeten maken ;-

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline