(Foto: PR).

'1000 rondjes van Leiden' dit jaar voor Spieren voor Spieren

De inschrijvingen voor de ‘1000 rondjes van Leiden’ zijn weer geopend. Op zondag 17 december wordt in de Schaatshal Leiden voor de achtste maal de afstand van een alternatieve Elfstedentocht afgelegd. Met minimaal 8.000 keer ‘pootje-over’ leggen deelnemers uit de hele omgeving 200 kilometer alleen of in teamverband af. Het geld dat bij elkaar wordt geschaatst is dit jaar voor het goede doel ‘Spieren voor Spieren’.

Deelname is mogelijk voor individuele rijders en estafetterijders. Schaatsers die individueel de 1000 rondjes rijden starten om 6.30 uur. Deelnemers kunnen dit jaar kiezen uit 333, 666 of 999 rondjes met als afsluiting een ereronde. Voor de snelste individuele deelnemer staat een beker klaar en de eeuwige roem.

Vanaf 10.30 uur is de binnenbaan open voor het schaatspubliek. Ook de opbrengst van de toegangskaartjes is voor het goede doel. Er is een massageteam aanwezig waar ook niet-schaatsers tegen een kleine vergoeding voor het een stoelmassage kunnen krijgen. Daarnaast is er een fotowedstrijd en een koek- en zopie tent, waarbij er voor elke kop erwtensoep 1 euro naar het goede doel gaat. Het geheel wordt opgeluisterd door een dweilorkest.

Spieren voor Spieren

Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, fietsen, spelen en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte. Soms erfelijk, soms niet. Er zijn veel verschillende spierziekten, maar in alle gevallen beperkt het hen in alles wat ze willen en kunnen.

Sommige kinderen hebben al van jongs af aan niet de spierkracht om zelfstandig te kunnen bewegen en zijn in veel afhankelijk van anderen en van hulpmiddelen. Bij andere kinderen wordt pas later een spierziekte ontdekt en gaan zij van veel bewegen en sporten naar een situatie waarin dit alsmaar moeilijker wordt, ze steeds meer moeten opgeven en zich telkens opnieuw moeten aanpassen aan nieuwe beperkingen.

Spieren voor Spieren wil hier verandering in brengen door structureel onderzoekprojecten te financieren die erop gericht zijn om spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen. Tegelijkertijd streven ze ernaar om de kwaliteit van leven van deze kinderen te verbeteren.

Meer informatie over de ‘1000 rondjes van Leiden’ is op te vragen bij de secretaris van de Schaatshal Willem van Vliet, bereikbaar via 06-11092224 of secretaris@schaatshalleiden.nl

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×