Jazz on Sunday bestaat al ruim 40 jaar. Morgen is er weer een concert. (Foto: Emile van Aelst).

Jazz on Sunday met Frits Landesbergen Big Band

Zondagmiddag 12 november geeft de Frits Landesbergen Big Band een concert tijdens de tweede Jazz on Sunday van dit seizoen. De band is in 1969 opgericht door de Leidse pianist, vibrafonist en arrangeur Frits Landesbergen. Het was de eerste Big Band in de Leidse regio.

Het orkest had in de beginjaren hoofdzakelijk een jazz repertoire en speelde bijna alleen in de regionale jazzclubs. Door een toenemende vraag is het repertoire uitgebreid met dansmuziek. Het orkest kent al sinds jaar en dag een volledige Big Band bezetting. Die bestaat uit vijf saxofonisten, vier trombonisten, vier trompettisten en
een volledige ritmesectie van drie personen. Als extra dimensie zijn aan het orkest een zangeres en een zanger verbonden.

Het repertoire bestaat in hoofdzaak uit veelal originele arrangementen van o.a. Count Basie, Woody Herman en Duke Ellington en speelt het uiteraard menig arrangement van Frits Landesbergen zelf. De kracht van het orkest schuilt in de duurzaamheid van haar ledenbestand en al jaren is de bezetting op incidentele wijzigingen na onveranderd en is de opkomst van vaste leden tijdens repetities hoog. Hierdoor is men binnen het orkest goed op elkaar ingespeeld, zijn de secties in balans en hoeft er tijdens optredens nauwelijks met geluidsversterking gewerkt te worden.

“Het orkest heeft klank, waardoor het een genot is om naar te luisteren”, zegt Marja Kwik van Jazz on Sunday. “Het belooft een spetterend optreden te worden met Frits Landesbergen sr. op de vibrafoon. De band speelt ook nummers van de nieuwe CD die binnenkort uitkomt.”

Jazz on Sunday is gratis toegankelijk en start om 16.00 uur in Grandcafé de Burcht aan de Burgsteeg 14 in Leiden.

Concertinformatie Jazz on Sunday seizoen 2017 – 2018
10 December 2017 Jurjen Donkers
07 Januari 2018 Jos van Beest trio
28 Januari 2018 Wouter Kiers
18 Februari 2018 Marnix Busstra Band
11 Maart 2018 Veronika Kocsis
08 April 2018 Carmen Gomez

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×