Wesley Klein treedt op tijdens de finale. (Foto's: Emile van Aelst).

Zes finalisten voor finale Leids Festival van het Levenslied

Het Leids festival van het Levenslied is na negen jaar afwezigheid weer terug in de Sleutelstad. Donderdag was de voorronde in diverse Leidse cafés en op 9 december 2017 is de finale in de oudste en mooiste schouwburg van Nederland: de Leidse Schouwburg.

Een selectie van zestien artiesten deed mee aan de voorronde die werd gehouden in vier café’s. Elke artiest trad een kwartier op in twee van de vier café’s. Dat waren Café de Twee Spieghels, Café Van Hout, Café de Keyzer en Galerie Café Leidse Lente.

De artiesten die meededen waren donderdag Robert van Hemert, Rick Melissen, Eddie Wester, Christa Kerdijk, Anton Kwantes, Dave Groenendijk, John van Tongeren, Michel Heeren, Tante Annie, Schering & Inslag, Wendy Woop, Leidsche Henky, Jan Coppens, Duo Levensvreugde, Hugo Choufour en Armand Fuchs.

Na een gezellige muzikale avond ging de jury zich beraadslagen en kwamen de volgende finalisten uit de bus: Hugo Choufour, Randy Blommaert, Schering en inslag, Leidsche Henky, Robert van Hemert, Ray Benjamin en Christa Kerdijk. Zij zijn door naar de finale van het Leids Festival van het Levenslied.

Finale Leidse Schouwburg
De zes overgebleven artiesten nemen het tegen elkaar op tijdens de finale in de Leidse Schouwburg op 9 december. Kaarten voor de finale zijn al te koop via www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl. Tijdens het juryoverleg treedt Wesley Klein op.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×