Hutspotten openen carnavalsseizoen bij Cornelis Joppensz

4

Met de traditionele bijeenkomst bij het beeldje van Cornelis Joppensz hebben de leden van de Leidse Carnavalsvereniging De Hutspotten om precies 23.11 uur het carnavalsseizoen geopend. Elk jaar op de elfde van de elfde wordt om elf over elf ’s avonds een steek geplaatst op het bronzen hoofd van de jongen die in 1574 de hutspot vond.

Aansluitend wordt ter plekke een bordje hutspot naar binnen gewerkt. Die wordt ieder jaar verzorgd door Tom en Clarita Holswilder van Koetshuis De Burcht.

Het plaatsen van de steek (Foto’s: Emile van Aelst).

De muziek werd verzorgd door de Bloebent dit de sfeer er al snel in kreeg. De polonaise werd gelopen door de Raad van Elf die dit jaar uit acht leden bestond. Er waren drie zieken.

Delen
Proef de Zomer bij Sligro Leiden

4 reacties

  1. Dit lijkt er toch niet op…..een paar heren op leeftijd die een dansje doen bij het beeldje bij de Lammenschans. Leuk geprobeerd, maar carnaval in Leiden leeft totaal niet. Moet je echt voor naar onder de grote rivieren, niet hier! Succes niettemin.

  2. Noordwijkerhout is een grote uitzondering! Dat is bekend. Leiden is niets met de carnaval, wij vieren wel met 3 oct feest.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline