Het Leiden Convention Bureau organiseerde donderdag het eerste Leidse College in Museum Volkenkunde. (Foto: Leiden Marketing).

Leids College over wetenschappelijke congressen

Het Leiden Convention Bureau organiseerde afgelopen donderdag het eerste Leidse College Wetenschappelijke Congressen voor haar congresambassadeurs en andere initiatiefnemers van nationale en internationale congressen. Aan de editie namen 25 geïnteresseerden deel uit de wetenschappelijke (medische) branche.

Manager Yvonne Kret van het Leiden Convention Bureau legt uit waar het idee van zo’n Leids College vandaan komt: “Naar aanleiding van gesprekken met initiatiefnemers van congressen blijkt dat zij vaak met dezelfde vragen zitten. Bijvoorbeeld hoe ze het congres kunnen organiseren terwijl de deelnemersgelden nog niet zijn ontvangen of hoe sponsoren aangetrokken kunnen worden. Met dit Leids College wilden wij in deze behoefte voorzien.”

kRET: “We zien dit vooral als een platform voor initiatiefnemers. Niet alleen om kennis te vergaren, maar ook om kennis te delen met collega’s. Deelnemers waren erg te spreken over deze eerste editie die als thema ‘het organiseren van een goed congres’ had. Het Leids College zal een jaarlijks terugkerende activiteit worden”.

Tijdens dit eerste Leidse College legde Paul Gruijthuijsen van VGF Holland uit hoe je een congres kunt voorfinancieren en Lieke Melis, Health Compliance Manager van Roche nam de aanwezigen mee in de spelregels bij sponsoring van (medische) congressen. Daarnaast legde Professional Congres Organiser Congress by design uit hoe je als congresorganisator meer, maar ook jongere deelnemers kunt aantrekken. Taalvirtuoos Wim Daniels sloot de middag af met een verrassende lezing.

Leiden in de lift als congresdestinatie
Leiden ontwikkelt zich meer en meer tot een hoogwaardige congresdestinatie voor (inter)nationale wetenschappelijke congressen. De komende jaren staan er al tientallen internationale congressen op de agenda. Het in 2014 opgerichte ambassadeursnetwerk – met inmiddels 115 ambassadeurs – draagt hier voor een groot deel aan bij.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×