Burgemeester Lenferink en de Lord Mayor of Oxford onthullen het mozaïek.

Leiden biedt mozaïek aan voor het Leiden Square in Oxford

Ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de stedenband tussen Leiden en Oxford heeft burgemeester Lenferink zaterdag een mozaïek aangeboden aan de stad Oxford. Het mozaïek is geplaatst in het winkelcentrum, de Westgate Mall.

Vorig jaar heeft de stad Oxford daar in overleg met de eigenaren van de Westgate Mall een plein naar Leiden vernoemd. De gemeente Leiden heeft het samenwerkingsverband van Leidse en Oxonian kunstenaars, KLICK genaamd, de opdracht gegeven om een mozaïek te ontwerpen. Lauren Baldwin, Tamsin Corrigan, beiden uit Oxford, en Emma van Noort uit Leiden hebben deze opdracht uitgevoerd.

De officiële onthulling van het kunstwerk was op zaterdag 11 november in Oxford. De Lord Mayor van Oxford en burgemeester Henri Lenferink hebben de officiële openingshandelingen verricht. De opening van het mozaïek werd omlijst door een muzikaal optreden van K&G uit Leiden en ook de Leidse bierbrouwer Leidsch Bier was aanwezig.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×