(Foto: Google Maps).

Burgemeester sluit bedrijfspand na vondst hennepkwekerij

Burgemeester Driessen van Leiderdorp heeft besloten om een bedrijfspand aan de Achthovenerweg 15J in Leiderdorp te sluiten nadat er een hennepkwekerij werd aangetroffen. Agenten van het Team Opsporing van de politie namen poolshoogte bij het pand omdat er meldingen waren binnengekomen over een mogelijke hennepkwekerij. Er werden honderd stekplanten aangetroffen en honderd potten waarin hennepplanten hadden gezeten. De stekplanten en potten zijn met de aangetroffen apparatuur vernietigd.

Het sluiten van het pand gebeurt op basis van artikel 13b van de Opiumwet. Dat artikel geeft de burgemeester de bevoegdheid om woningen of lokalen en eventueel hierbij behorende erven te sluiten als er verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn in handelshoeveelheden. De gemeente heeft het pand in samenwerking met de politie afgesloten en verzegeld.

Tijdelijke sluiting
Het bedrijfspand wordt gesloten tot en met 14 mei 2018. Tot die tijd is het verboden het pand te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Leiderdorp een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit deze locatie. De eigenaar van het perceel is per brief door de gemeente geïnformeerd.

112 Sleutelstad Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×