Science071: Puberbreinen, slimme schapen en Centre Frugal for Innovation for Africa

Deze week in de uitzending van Science071: In gesprek met Rosa Meuwese over haar onderzoek naar de ontwikkeling van het puberbrein, een reportage van Wouter Willem Schutte bij het Centre Frugal for innovation for Africa en uiteraard het laatste wetenschapsnieuws, deze week met redactrice Ilse ter Haar.

 

Het puberbrein is niet zo egocentrisch als ouders vaak denken. Ze blijken zich namelijk goed te kunnen inleven in anderen. Rosa Meuwese vertelt hierover in haar promotie onderzoek.

Dinsdag 7 en woensdag 8 november 2017 organiseerde het Centre of frugal innovation in Africa, een samenwerking tussen de universiteiten van Leiden, (Universiteit Leiden), Delft (TU) en Rotterdam (Erasmus). Wat doet het Centre eigenlijk en waartoe leveren zij een bijdrage? Een interview met directeur Professor dr. Peter Knorringa door Wouter Schutten.

Griepsvaccins zijn maar 20/30% effectief, schapen blijken gezichten te kunnen herkennen, er is een gouden aardappel op komst én wonden blijken overdag sneller te genezen dan ’s avonds. 

Deze week was de Wetenschapsvraag van de Week van Reinier van der Zwet: ‘Wat is de milieuschade voor het produceren van elektrische auto’s?’ Onze redactrice Josephine Sisouw de Zilwa beantwoorde deze vraag. Luister hieronder het fragment terug! Heb jij nou ook een brandende wetenschapsvraag? Stel hem dan aan de redactie via redactie.science071@gmail.com of via onze Facebook.

Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×