(Foto: VVD Leiden).

Kandidatenlijst VVD Leiden mix van bekende namen en nieuwe gezichten

VVD Leiden heeft vanavond tijdens de Algemene Ledenvergadering de kandidatenlijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 vastgesteld. Paul Laudy, huidig wethouder Bouw en Openbare Ruimte, voert de lijst van de Leidse liberalen aan. Oud-minister Melanie Schultz van Haegen is op nummer 28 lijstduwer.

Voorzitter Lodewijk Wisse is verheugd met de lijst: “De lijst is een mooie samenstelling van ervaring en nieuw talent. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met deze kandidaten een mooi resultaat gaan neerzetten in maart volgend jaar”. In de top 10 zijn bekende namen terug te vinden, onder wie raadslid Dorien Verbree (nummer 2) en huidig fractievoorzitter Frederik Zevenbergen (nummer 3). De hoogste nieuwkomer is de 24-jarige Maarten de Crom (nummer 4).

Paul Laudy is blij dat hij wederom het vertrouwen van de Leidse VVD-leden heeft gekregen: “Dit is enorm eervol. We hebben met onze fractie de afgelopen jaren veel voor elkaar gekregen en het is mooi dat onze leden dat in deze vorm bevestigen. Ik heb veel zin in om in de campagne een duidelijk Leids en liberaal geluid neer te zetten. We staan als Leidse VVD niet stil en dat is ook duidelijk in ons eerder gepresenteerde programma te zien. We hebben een duidelijke visie voor de toekomst om Leiden nog mooier en beter te maken.”

De lijst wordt geduwd door oud-minister Melanie Schultz van Haegen: “Leiden blijft mijn stad en ik laat graag zien dat ik achter de VVD-fractie sta. Ze hebben goed werk verricht de afgelopen jaren!”

De volledige kandidatenlijst van de VVD Leiden:
1.      Paul Laudy
2.      Dorien Verbree
3.      Frederik Zevenbergen
4.      Maarten de Crom
5.      Juliette Gilissen – Verplancke
6.      Tom Leest
7.      Maarten Dirkse
8.      Alyssa Voorwald
9.      Maaike van Vliet
10.  Friso Versluijs
11.  Bob Scheffer
12.  Jean Hermans
13.  Jonita Venetiaan
14.  Lisette de Heiden
15.  Stefanie de Voogd
16.  Stefano Nocco
17.  Barbara Pouw
18.  Riny Maas
19.  Wouter van Zwieteren
20.  Sander Pardon
21.  Ron van der Ham
22.  Wilbert Frieling
23.  Joque Mulder
24.  Roelof Smit
25.  Pieter van Woensel
26.  Maurice Hoogeveen
27.  Margreet van Wijk – Meijer
28.  Melanie Schultz van Haegen – Maas Geesteranus

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×