Beelden van deze wedstrijd en interviews met coach Ron van der Harst en speler Roeland Spijker zijn dinsdag te zien in Topsport Leiden TV. (Foto's: Reanne van Kleef).

De Zijl Zwemsport verslaat koploper

In de sport is niets zeker. Ook niet dat een ploeg waarbij het nog niet echt lekker loopt kansloos is tegen de ongeslagen koploper. De waterpoloërs van De Zijl bewezen dat zaterdag nog maar eens in de wedstrijd tegen Het Ravijn, de nummer één van de eredivisie. Na vier keer acht minuten stond er een 12-10 overwinning op het scorebord voor de Leidse ploeg, die daarmee aansloot bij de middenmoot en de staartgroep voorlopig het nakijken gaf.

De Zijl voegde de afgelopen week zes punten toe aan het tot dan magere totaal, omdat er dinsdag ook al werd gewonnen van het Talententeam van de KNZB, zeg maar Jong Oranje. De thuisploeg stond het grootste deel van de wedstrijd aan de goede kant van de score. Na een lastig begin ging het lopen bij de ploeg van Ron van der Harst en nadat Roeland Spijker, diep in het tweede kwart, voor 4-4 had gezorgd, had De Zijl steeds een voorsprong.

De grootste marge kwam op het bord in de vierde periode. Eerst tekende Omar Qachach voor 9-5 en even daarna was het Adam Maklari, die ervoor zorgde dat het gat vier bleef. Toch werd het nog even spannend, want na het doelpunt van de Hongaar scoorde Het Ravijn vier keer, slechts éénmaal onderbroken door een Leidse treffer, ook van Maklari.

Op 11-10 dreigde het nog even mis te gaan, maar De Zijl hield het doel schoon en op zes seconden van het einde maakte Jasper Haasnoot aan alle onzekerheid een einde met zijn tweede doelpunt: 12-10. De Zijl is nu zevende op de ranglijst en kan zich gaan richten op het halen van de play-offs.

De Zijl – Het Ravijn 12-10 (1-1, 4-3, 3-1 en 4-5).
Doelpunten De Zijl: Maklari 3, Dalmijn 2, Haasnoot 2, Qachach 2, Van der Meer 1, Spijker 1 en Nederend 1.