Beelden van de wedstrijd en interviews met coach Jacob Spijker en speelster Kitty Lynn Joustra zijn dinsdag te zien in Topsport Leiden TV. (Foto's: Reanne van Kleef).

ZVL Tetteroo komt met schrik vrij en blijft ongeslagen aan kop

De vrouwen van ZVL Tetteroo kwamen met de schrik vrij tegen laagvlieger Het Ravijn. De ploeg uit Nijverdal maaktetien doelpunten, maar dat was er eentje te weinig om ZVL Tetteroo het eerste puntenverlies van het seizoen te bezorgden. Het werd 11-10 voor de thuisploeg, die – hoewel dat moeilijk te zien is in een zwembad – met het zweet op het voorhoofd de kleedkamer opzocht.

De indruk bestond namelijk dat de wedstrijd niet veel langer had moeten duren, want de Leidse vrouwen konden in de slotfase niet veel meer uitrichten dan tegenhouden. En dat lukte niet echt, want het Ravijn kwam in het laatste deel van de vierde periode terug van 11-7 tot 11-10. ZVL kwam echter de laatste minuut ongeschonden door en heeft na vier speelronden de maximale twaalf punten op het conto staan. Evenals Polar Bears.

Het treffen om de eerste plek zal pas plaatsvinden in januari 2018, want in dit kalenderjaar staat er voor ZVL Tetteroo nog maar één competitiewedstrijd in de agenda, op 25 november uit tegen De Zaan.

ZVL kwam eigenlijk de hele wedstrijd niet los van Het Ravijn. De eerste periode werd weliswaar afgesloten op 4-2, maar bij de rust was het 5-4 en op driekwart van de wedstrijd 8-7. De helft van de Leidse productie kwam op naam van Malissa van Rijn. Marianne de Groot, Chrissie Thomlinsson en Rozanne Voorvelt zorgden voor 11-7, maar daarna werd het, zoals gezegd, nog heel moeilijk.

ZVL Tetteroo – Het Ravijn 11-10 (4-2, 1-2, 3-3 en 3-3).
Doelpunten ZVL: Van Rijn 4, De Groot 2, Thomlinsson 2, Joustra 1, Van Belkum 1 en Voorvelt 1.