Gemeente Leiden zoekt mooie sportverhalen

De gemeente Leiden is opzoek naar mooie sportverhalen die laten zien dat er meer achter sport zit dan winnen of verliezen. De verhalen worden verzameld en moeten anderen inspireren.


Reanne van Kleef sprak met breedtesportcoördinator Rik van der Geest over zijn zoektocht naar mooie sportverhalen.

Breedtesportcoördinator Rik van der Geest geeft als voorbeeld een jongetje dat als vluchteling in Nederland is komen wonen en in Leiden kwam voetballen. Toen zijn gezin moest verhuizen naar Nieuwegein bedachten zijn teamgenootjes en hun ouders acties om geld in te zamelen voor de jongen. Daardoor kan hij elke week met de trein naar Leiden komen en zijn wedstrijd voetballen.

“Dit is nog maar één van de van de vele verhalen die achter de sportclubs schuilen”, zegt Van der Geest. “Wij willen deze verhalen een podium bieden.” De verhalen kunnen heel erg uit een lopen. Een ander voorbeeld is een club die gezonder wil worden en heeft besloten de limonade te schappen en fruit en smoothies er voor terug te brengen.

De sportverhalen gaat de gemeente beschikbaar maken via verschillende kanalen. Daarmee hopen zij dat andere clubs misschien ook wel over deze ideeën na gaan denken. Alle verhalen, groot of klein, kunnen worden aangemeld bij Van der Geest zelf via e-mail (r.vandergeest@leiden.nl) of telefoon (071-5163804 óf 06-52044052).

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×